Slideshow shadow

Stilte en meditatie

Wat is stilte eigenlijk? En wat kan stilte voor jou betekenen? Beitske organiseert iedere 2e zondag van de maand een stiltemeditatie in de Scheppingsschuur. Inloop vanaf 19.45 uur. Start 20.00 uur. Afloop 21.00 uur. Deelname gratis. Aanmelden via de mail: contact@beitske.nl

Vanaf september 2014 start zij een meditatiegroep op maandagavond. Inloop vanaf 19.45 uur. Start 20.00 uur. Afloop 21.00 uur. Deelname: 8,50- per keer, 80 euro voor 10 lessen. Aanmelden via de mail: contact@beitske.nl

Beitske zegt over stilte: ‘Ik ben altijd al gefascineerd geweest door stilte. Stilte geeft ruimte en rust om te zijn. Zonder stilte lijk je soms te verdwijnen in alle bezigheden en geluid om je heen. Door stil te zijn en stilte te ervaren komt er ruimte om te zijn, te zijn wie je bent. Het is keer op keer mijn persoonlijke ervaring dat door stil te zijn, er ruimte komt in het leven. Soms lossen ogenschijnlijke ingewikkelde problemen zich dan vanzelf op. Die rijkdom van de stilte draag ik graag aan anderen over.’

Beitske geeft zo nu en dan ook stiltetrainingen. In vier dagen onderzoek je stilte op verschillende wijze. De dagen zijn er op gericht om dieper te ervaren wat stilte voor je kan betekenen en hoe je de stilte kan integreren in je dagelijks leven.

Houdt de site in de gaten wanneer de volgende training plaats vindt.

Het is ook mogelijk om met een groep van minimaal 5 deelnemers een stiltetraining van 4 dagen in te kopen. Kosten per deelnemer: 270 euro (excl. btw).

Voor wie is een stiltetraining? De stiltetraining is voor iedereen die wil ontdekken wat stilte in het dagelijks leven kan betekenen. Wil je meer rust, aanvaarding en ruimte in je dagelijks leven? Haast je je door het leven en voel je je daar ongemakkelijk bij? De stiltetraining biedt je een pauzemoment. Een pas op de plaats. Het reikt je technieken aan om stilte in je dagelijks leven te integreren. Zodat je de oase van rust en stilte iedere dag kan ervaren.

Wat en wanneer

Een stiltetraining bestaat uit 4 dagen. Elke dag heeft zijn eigen thema.

Dag 1: Stilte en het woord

Wat is stilte eigenlijk? We verkennen de stilte aan de hand van verhalen, gedichten en teksten die verdieping geven aan de stilte als fenomeen. Door de verschillende perspectieven op stilte, ontstaat er een ruimere ervaring met stilte, en ontdek je wat stilte voor jou persoonlijk betekent en welke woorden jij daar aan geeft. Je ontdekt als het ware je eigen ‘stilteverhaal’.

Dag 2: Stilte en geluid

Verlangen naar stilte bestaat alleen door een aanwezigheid van geluid. Van rumoer in de buitenwereld of in jezelf. Deze dag staat in het teken van het contrast. We ervaren geluid en we ervaren stilte. Door juist in het contrast te zijn, kom je de stilte op een andere manier tegen. Wat zijn geluiden, wat betekenen ze voor je? Hoe neem je ze waar? Luister je wel echt? En kan je tussen het geluid ook de stilte waarnemen?

Dag 3: Stilte en bewegen

Zijn we druk of staan we stil? Snellen we vooruit of maken we een pas op de plaats? Op deze dag gaan we in beweging en ervaren we zo hoe ons lichaam kan vertragen en stil kan zijn. En wat voor invloed dat heeft op onze beleving van ons lichaam en van de stilte. Vaak blijkt dat in de stilte de taal van het lichaam beter te verstaan is.

Dag 4: Stilte zijn

Voor stilte hoef je in principe niets te doen. Je kan de stilte laten zijn. In jezelf. De dagen hiervoor hebben we een verdieping aangebracht in onze ervaringen met stilte, nu verdiepen we deze stilte en gaan we op zoek naar de stilte in ons zelf. Een intense ervaring vooral als je de voorgaande dagen hebt gevolgd en die als verdieping met je meedraagt.

Interesse?Schrijf je in voor een stiltetraining door het sturen van een mail naar: contact@beitske.nl. Bij genoeg deelnemers wordt een training georganiseerd. Vragen? Mail of bel Beitske: 0628127143

Geef een reactie